2. vastaanotto

Diplomiravintoterapeutti Nina Saine




Perustietoa vastaanotostani:

Vastaanotto on etäkonsultaatio videopuhelun välityksellä (Esim. Messenger, Zoom tai Skype)
, mielellään nettikameralla. Kun minulta tiedustelee aikaa, kannattaa liittää mukaan lyhyt kuvaus siitä mitkä seikat ovat johtaneet hakemaan apua ravintoterapeutilta. 



Hinnat: Ensimmäinen tapaaminen 1-2h, 160€ (huom: ensimmäinen käynti maksetaan ennakkoon, jatkossa saat laskun jälkikäteen), Seuranta-aikojen hinnat ovat 60-80€ (30-60 min.) Käyntien hintaan sisältyvät myös kirjalliset ohjeet. Käytän jonkin verran myös aikaa ennen jokaista tapaamista aineiston ja muistiinpanojen tarkasteluun tai kertaamiseen, jotta olen valmistautunut taapaamiseemme.

Ajanhallinnallisista syistä yksi, korkeintaan kaksi lyhyttä sähköpostikonsultaatiota varsinaisten vastaanottojen  välissä on mahdollista saada veloituksetta. (Edellyttäen että vastaamiseen ei mene paria minuuttia kauempaa) Muutoin on hyvä varata tarvittaessa erillinen konsultaatioaika. Ravintoterapian etenemisen ja jatkumisen kannalta välttämättömissä asioissa on kuitenkin tärkeää ottaa minuun yhteyttä. Työskentelen harvoin viikonloppuisin, joten pääosa kommunikaatiosta tapahtuu arkipäivisin päiväsaikaan.


Hinnoissa alv 0% eikä alv:a lisätä hintoihin.

Peruuttamattomista ajoista veloitetaan täysi hinta, samoin ajoista jotka on peruutettu myöhemmin kuin edellisenä arkipäivänä klo 12.00 mennessä.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä odottaa vastaanotolta?




Olen ystävällinen ja helposti lähestyttävä ihminen ja otan sinut huomioon yksilönä, samoin voimavarasi ja oman henkilökohtaisen tilanteesi. Olen tottunut olemaan tekemisissä hyvin monenlaisten ihmisten kanssa.

Esitiedot ovat tärkeitä

Ennen vastaanottoa saat täytettäväksi esitietolomakkeen ja oirepistekartoituksen, jotka lähetän sinulle sähköpostitse. Ne palautetaan joko sähköpostitse tai lähettämällä ne minulle muistitikulla postitse. Vastaanottoni on kokonaan paperiton. Suosittelen varaamaan lomakkeiden täyttämiseen aikaa. Viideltä päivältä täytetään myös ruokapäiväkirja. Saamme käytettyä ensimmäisen vastaanottoajan tehokkaasti ja suunniteltua hyvin miten etenemme kun olen voinut etukäteen rauhassa ja huolellisesti tutustua lähettämiisi etukäteistietoihin.

Olen tukenasi ja apunasi

Ravintoterapian toteuttaminen sisältää usein käytännössä mm. muutoksia ruokavalioon ja lisäksi ravintolisäohjelman suunnittelun. Keskustelemme ja sovimme yhdessä mihin ravintoterapialla juuri sinun kohdallasi halutaan tähdätä ja mitä askelia otetaan ja missä järjestyksessä. Tapani työskennellä ravintoterapeuttina on valmentava ja keskusteleva. Olen apunasi ja tukenasi, joten ravintoterapiaa ei tarvitse jännittää etukäteen.


Laboratoriokokeet ja muiden ammattilaisten konsultointi

Saatan suositella joitain funktionaalisen lääketieteen laboratoriokokeita, jos jostain osa-alueelta kuten suolistosta, ravitsemuksesta tai hormonitoiminnasta olisi hyvä saada lisätietoja, pystyäksemme paremmin optimoimaan mm. ravitsemusta ja ravintolisäohjelmaa. Joskus suosittelen myös joitain peruslaboratoriokokeita mm. ravintotekijöiden arvioimiseen.

Toisinaan on viisasta konsultoida lääkäriä tai jotakin muuta terveyden tai hyvinvoinnin ammattilaista. Päämääränäni on auttaa asiakastani tietenkin myös silloin kun se tarkoittaa hänen ohjaamista myös jonkun toisen ammattilaisen vastaanotolle.


Mitä jos tulee pulmia ja joku homma ei toimi?


Otan aina myös tarkkaan huomioon, jos asiakas kertoo että jokin neuvoni ei ole tepsinyt, tilanne on jollakin tapaa muuttunut, tai esimerkiksi jokin tuote, ruoka-aine tai ravintolisä ei olekaan sopinut. Voi myös olla, että joskus tuntuu toimivammalta edetä alunperin suunniteltua hitaammin tai nopeammin. Silloin tietenkin korjaamme kurssia ja teemme tarvittaessa suunnitelmiin muutoksia ja optimointeja.


Kauanko ravintoterapia kestää?



Jotkut käyvät vastaanotollani vain pari kertaa ja saavat sen avun minkä tarvitsevatkin. Joidenkin kanssa keskustelemme pidempäänkin säännöllisesti. Keskimäärin vastaanotollani käydään neljästä kuuteen kertaan, ajallisesti neljästä kuukaudesta n. vuoteen. Vaikka oirekartoituslomakkeen tai ruokapäiväkirjan uudelleen täyttäminen konsultaatioiden välissä saattaa joskus tuntua työläältä, ne voivat olla erittäin hyödyllisiä seurantatyökaluja ravintoterapian edetessä. 



Keitä voin auttaa?



Olen parhaiten pystynyt auttamaan asiakkaita, jotka ovat riittävän motivoituneita ja halukkaita siihen  muutokseen, mitä tuloksellinen ravintoterapia edellyttää. Minä toki neuvon ja valmennan, mutta sinä olet se arkipäivän sankari, joka saat viime kädessä aikaan positiiviset muutokset hyvinvoinnissasi. Minun tehtäväni on tehdä itseni sinulle tarpeettomaksi.

Ravintoterapian aloittamiseen on hyvä valita sellainen ajanjakso elämästä, jolloin ei ole liikaa kaikenlaista muuta meneillään. Jos vointi on todella heikko ja huono, voi olla ettei ravintoterapia vielä onnistu, ellei sitten esimerkiksi omainen pysty auttamaan mm. ruoanvalmistuksessa ja ravintolisäohjelman toteuttamisessa.

Koska vastaanottoni on digitaalinen ja paperiton etävastaanotto, asiakkaillani tarvitsee olla jonkin verran teknisiä valmiuksia, kuten valmiudet käyttää etäyhteyttä (Skypeä, Zoomia ja Messengeriä on suhteellisen helppo oppia käyttämään ja yhteyksien toimiminen, mikrofonin ja kuvayhteyden toimiminen kannattaa varmistaa tarvittaessa hyvissä ajoin etukäteen vaikkapa soittamalla ensin jollekin kaverille tai sukulaiselle.) ja tallentaa sekä lähettää teksti- ja kuvatiedostoja sähköpostitse.

Jos etävastaanotto ei ole sinulle teknisistä syistä mahdollinen, kollegojeni yhteystietoja löytyy mm. Suomen Ravintoterapiayhdistys ry:n verkkosivuilta tai Suomen Terveysopisto Saluksen verkkosivuilta. Sitä kautta löytyy ammattilaisia, jotka pitävät myös lähivastaanottoja.